Geroosterde Ananas met honing en kaneel als dessert

Ingrediënten:

  • 1 rijpe ananas, geschild en in ringen of parten gesneden
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel boter (voor het invetten van de grill of bakplaat)
  • Optioneel: vanille-ijs of Griekse yoghurt om te serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill of een grillpan op middelhoog vuur en vet lichtjes in met boter.
  2. Leg de ananas op de grill en rooster 2-3 minuten aan elke kant tot de ananas mooie grillstrepen heeft en licht gekarameliseerd is.
  3. Meng in een klein kommetje de honing met het kaneelpoeder.
  4. Haal de ananas van de grill en leg op een serveerschaal. Besprenkel direct met het honing-kaneelmengsel.
  5. Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een extra feestelijk dessert.

Geniet van deze heerlijke ananasrecepten, perfect voor een zomerse traktatie!

Ananas plant
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart