Ingrediënten:
- 1 rijpe ananas, geschild en in ringen of parten gesneden
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel boter (voor het invetten van de grill of bakplaat)
- Optioneel: vanille-ijs of Griekse yoghurt om te serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de grill of een grillpan op middelhoog vuur en vet lichtjes in met boter.
- Leg de ananas op de grill en rooster 2-3 minuten aan elke kant tot de ananas mooie grillstrepen heeft en licht gekarameliseerd is.
- Meng in een klein kommetje de honing met het kaneelpoeder.
- Haal de ananas van de grill en leg op een serveerschaal. Besprenkel direct met het honing-kaneelmengsel.
- Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een extra feestelijk dessert.
Geniet van deze heerlijke ananasrecepten, perfect voor een zomerse traktatie!