KIPPEN EN KUIKENS STERVEN? HIER ZIJN DE TOP 3 REDENEN WAAROM

Sommige van de links in dit bericht kunnen zijn: gelieerde links.

Gaan uw kippen en kuikens dood? Misschien heb je gehoord dat ze gemakkelijk te kweken zijn, maar je lijkt gewoon niet met ze om te gaan. Deze winterharde vetplanten zijn heerlijk om te kweken, als je aan een aantal belangrijke voorwaarden kunt voldoen. Blijf lezen en ik leer je alles wat je moet weten.

kippen-en-kuikens-sterven

Sempervivum (uitgesproken als sem-per-VEE-vum) is het botanische geslacht voor kippen en kuikens. Het woord Sempervivum betekent “altijd levend”, wat een bewijs is van het stevige karakter van deze vetplanten.

Inheems in een groot deel van Europa, evenals in de westelijke Himalaya en Marokko, hebben deze alpiene vetplanten dichte rozetten van dikke, vlezige bladeren.

Deze heerlijke vetplanten zijn winterhard tot zone 3 en zijn leuk om te kweken en geven elke tuin een mooi tintje. U moet echter aan bepaalde voorwaarden voldoen om ze te laten gedijen.

KIPPEN EN KIPPEN DIE STERVEN? HIER ZIJN DE MEEST VOORKOMENDE REDENEN

1. ZE MOETEN STERVEN NADAT ZE BLOEMEN

Wist je dat kippen en kuikens eigenlijk doodgaan na de bloei?

kippen-en-kuikens-sterven
Een van mijn kippen en kuikens die bloeide. Het is al aan het sterven, maar niet zonder een overvloed aan “kuikens” te produceren

Kippen en kuikens worden als monocarpisch beschouwd, wat betekent dat ze na de bloei zullen sterven, maar niet zonder talrijke “kuikens” te produceren aan het einde van lange uitlopers (uitlopers) om de boel draaiende te houden.

Zodra deze kuikens volwassen zijn, worden ze “kippen” en bloeien, en herhalen ze de cyclus helemaal opnieuw.

Dus als uw kippen en kuikens hebben gebloeid en de “hen” is gestorven, heeft uw plant precies gedaan wat hij moest doen.

Hier is nog een voorbeeld om dit visueel te illustreren.

kippen-en-kuikens-sterven
De “hen” in mijn bak is gebloeid en je kunt zien dat de rozet aan het afsterven is, maar niet zonder tal van kuikens.

2. ZE ZIJN TE LANG NAT gebleven

Een ding dat deze planten niet tolereren, is te lang nat blijven. Of je ze nu in een pot of direct in de grond hebt geplant, ze hebben een uitstekende drainage nodig om echt te kunnen gedijen.

Als je ze in de grond laat groeien, vermijd ze dan in zware klei te planten. Dit kan grote problemen opleveren als je in een koud wintergebied woont (zie de volgende paragraaf).

Als je ze in een pot hebt, zijn drainagegaten noodzakelijk en hebben ze een extreem goed doorlatende potgrond nodig. Een goede potmix om te gebruiken is half cactus/succulent mix en half 1/4 “tuinbouwpuimsteen”. Ik ben zeer succesvol geweest met het gebruik van dit type mix.

Onder goede omstandigheden kunnen ze vrij snel groeien.

kippen-en-kuikens-sterven
Ik zag deze heerlijke stenen mand met kippen en kuikens bij de Hartman Rotstuin in de buurt van Columbus, Ohio

3. ZE ROTTEN TIJDENS DE WINTERTIJD

Ik had geëxperimenteerd met het planten van kippen en kuikens direct in mijn zone 6a-tuin in het noordoosten van Ohio, en ze deden het prima, tot de winter.

Tuinieren is tot op zekere hoogte altijd vallen en opstaan, dus het maakt deel uit van het plezier. Ik wist dat ik ze misschien niet op de beste plek had geplant, maar ik wilde het toch proberen.

Mijn planten waren de hele zomer en herfst geweldig, maar in de winter deden ze het niet zo goed. Waarom? De grond waar ze in stonden was grotendeels klei, en het bleef in de winter te nat.

De combinatie van nat en koud zal de dood betekenen voor planten tijdens de winter, ook al zijn deze planten geclassificeerd tot zone 3, die veel kouder is dan mijn groeizone.

Tegen de tijd dat de lente ronddraaide, groef ik wat er over was van mijn kleigrond op en verplaatste ze in potten. Ik gebruikte een mix van half cactus/succulent mix en half 1/4 “tuinbouwpuimsteen”.

Hier zijn enkele voor en na foto’s van een van de potten die ik heb gemaakt. Deze was vlak nadat ik ze half mei had geplant:

kippen-en-kuikens-sterven

Iets meer dan twee maanden later is hier dezelfde pot. Lekker vol!

kippen-en-kuikens-sterven

Je kunt een plant niet dwingen om te groeien op een locatie die hij niet leuk vindt. Een van de belangrijkste dingen die je als tuinier kunt doen, is leren de juiste planten op de juiste plekken te planten.

VERZORGING VOOR KIPPEN EN KUIKENS

Hier zijn enkele basistips voor het kweken van kippen en kuikens. Hoewel ze binnenshuis kunnen worden gekweekt, zullen ze binnenshuis te spichtig worden, tenzij je een enorme hoeveelheid zon of kweeklampen hebt. Hieronder zal ik me concentreren op de omstandigheden om buiten te kweken.

LICHT

Zet je planten in de volle zon. Als je in een gebied woont met echt hete zomers, kunnen ze ‘s middags baat hebben bij wat schaduw.

TEMPERATUUR

Hoewel ze behoorlijk hittebestendig zijn, geven deze planten de voorkeur aan zomertemperaturen overdag van 18-24°C. Hun natuurlijke habitat is meestal 3.000-8000 voet boven de zeespiegel in de bergen, dus dit geeft je een idee van de omstandigheden waar ze de voorkeur aan geven.

BODEM

Een goed doorlatende grond is een must. In de grond, als je grond te veel water vasthoudt (vooral als je kleigrond hebt), meng dan veel grof zand of grind. In potten gebruik ik graag half succulent/cactus mix en half 1/4 “puimsteen”.

POTTYPE:

Gebruik potten die veel breder zijn dan diep. Deze zullen zich verspreiden en ze hebben geen diep wortelstelsel. Als je potten te diep zijn, zullen ze ook langer nodig hebben om uit te drogen, wat niet gunstig is.

WATER GEVEN

Terwijl ze actief groeien, profiteren ze wel van consistent vocht. Ik geef pas water als de grond helemaal droog is.

kippen-en-kuikens-sterven

Ik hoop dat je genoten hebt van dit bericht over het sterven van kippen en kuikens. Er zijn meer redenen, maar dit zijn verreweg de meest voorkomende. Heb je kippen en kuikens? Laat je opmerking beneden achter. Ik hoor het graag!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ananas-plant.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart