Beste soorten kleurrijke vetplanten – groeien, verzorgen en verspreiden

Vetplanten hebben degenen zonder groene vingers veranderd in instant tuinders omdat deze planten een charmeoffensief hebben dat elke ruimte kan veranderen in een subliem, elegant en levendig bestemmingspunt met zijn rijke kleuren, heerlijk dikke bladeren en vreemd vertederende texturen.

Ga naar een kwekerij of tuinwinkel en je ogen zullen gemakkelijk worden getrokken in het betoverende spectrum van kleuren in de sectie vetplanten. Donkergroen, koninklijk paars, feloranje, zonnegeel, smaragdgroen, plus mengsels van verschillende tinten – u kunt vetplanten vinden die passen bij uw kleurstemming, karakter of voorkeur.

De beste soorten kleurrijke vetplanten

In dit artikel zullen we onze aanbevolen selectie van kleurrijke vetplanten met u delen die uw binnenruimte of buitentuin zeker zullen opfleuren. We leren je ook hoe je voor je mooie schoonheden moet zorgen, zodat ze jarenlang hun kleuren behouden.

Echeveria Subrigada

Echeveria subrigada is ook bekend als “Fire and Ice” vanwege zijn koele limoengroene bladeren die worden geaccentueerd door een vuurrood gekleurde omtrek. Dit unieke contrast van koude en warme kleuren maakt het een prachtige toevoeging aan je huis of tuin. Om de intensiteit van de kleuren naar voren te brengen, moet je ervoor zorgen dat Fire and Ice 4 tot 6 uur lang dagelijks direct zonlicht krijgt.

Euphorbia Tirucallii

Euphorbia Tirucallii

Euphorbia tirucallii kan worden verkocht als “Sticks on Fire” in de kwekerij of tuinwinkel. Maar je zult het niet moeilijk vinden, want zoals de zelfbeschrijvende alias suggereert, ziet de succulent eruit als potloden met gloeiend hete, vurige uiteinden, vooral tijdens het koude winterseizoen. In de zomer krijgt Sticks on Fire een gele kleur.

Kalanchoë Luciae

Kalanchoë Luciae

De platte, dikke, vlezige en ronde bladeren van Kalanchoë luciae geven het de bijnaam “Paddle Plant”. De felgroene bladeren die sterk lijken op clam-planken, ontwikkelen tijdens de wintermaanden rode wijnkleurige uiteinden. Verwacht in de latere maanden van het koude seizoen een stengel van 60 tot 90 cm met een cluster van lichtgeel gekleurde bloemen in het midden.

Echeveria Agavoides

Echeveria Agavoides

Echeveria agavoides zijn gemakkelijk te herkennen aan hun donkergroene bladeren met felrode uiteinden die de bijnaam “Lipstick” verklaren. U kunt echter Echeveria-agavoides vinden die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, zoals felgroen blad met paarsachtige uiteinden, roze rozetten en grijze – bijna spookachtige – gekleurde bladeren. Als je Lipstick 4 tot 6 uur per dag vol zonlicht geeft, word je in het voorjaar of de vroege zomer beloond met lantaarnvormige rode bloemen met geelgekleurde uiteinden.

Crassula Capitella Thyrsiflora

Crassula Capitella Thyrsiflora

Crassula capitella thyrsiflora kan worden gebruikt als rekwisiet op de set van een Star Trek-film als bewijs van buitenaards leven. De beste manier om zijn kenmerken te beschrijven is “verschrikkelijk aantrekkelijk” met meerdere roze-rode rozetten die zijn gestapeld in de vorm van een pagode en naar buiten kunnen groeien om de vetplant een ongewoon silhouet te geven. Het heeft verschillende namen, zoals “Red Pagoda”, “Shark’s Tooth Crassula” en “Pagoda Village”.

Haworthia verzwakking

Haworthia verzwakking

Haworthia attenuata is herkenbaar aan het donkergroene blad met een horizontale streep die wordt gevormd door een reeks witte, ruw ogende wratten. Vandaar de alias “Zebra Haworthia”. De naam “Attenuata” betekent “taps toelopen” en beschrijft het beste de vorm van de bladeren die de vorm van een pijlpunt hebben. Een van de meest duurzame vetplanten die je kunt kweken, Zebra Haworthia groeit slechts tot 10,16 cm (4 inch).

Echeveria Afterglow

Echeveria Afterglow

Echeveria Afterglow is een van de meest populaire vetplanten vanwege de betoverende poederachtige lavendelroze bladeren die worden geaccentueerd door felroze toppen. Succulente hobbyisten houden van deze plant omdat de rozet relatief groter is dan andere soorten echeveria’s. Ook bereikt Echeveria afterglow helderdere, meer uitgesproken kleuren dan zijn tegenhangers wanneer het gedurende 4 tot 6 uur ‘s ochtends vol zonlicht wordt gegeven.

Sedum Nussbaumerianum

Sedum Nussbaumerianum

Sedum nussbaumerianum is een bekroonde vetplant die geelgroene bladeren krijgt bij gedeeltelijk zonlicht, maar verandert van kleur in helder roodachtig koper of roze goud zodra hij regelmatig wordt blootgesteld aan de volle zonnestralen. Bij een goede verzorging zal “Coppertone Sedum” in het voorjaar ronde clusters van stervormige witgekleurde bloemen met roze uiteinden produceren.

Gymnocalycium Mihanovichii

Gymnocalycium Mihanovichii

Gymnocalycium mihanovichii is ook bekend als “Moon Cactus”, “Ruby Ball Cactus” en “Red Cap” vanwege het rode, spichtige, bolvormige stuk van de Gymnocalycium dat is geënt op een verscheidenheid aan onderstamcactus, met name de Hylocereus cactus. Omdat Moon Cactus geen chlorofyl produceert, kun je het in verschillende kleuren vinden, variërend van verschillende tinten oranje, rood en geel.

Sempervivum Rode Rubin

Sempervivum Rode Rubin

Sempervivum rode rubin zal een vetplant zijn die door veel tuinders zal worden aanbevolen omdat hij met het seizoen van kleur verandert. Bij koud weer verkleuren de dikke, dikke bladeren van groen naar bordeauxrood of wijnrood. In de zomer zul je het uiterlijk van een stengel verwelkomen die is versierd met kleine, roze gekleurde bloemen.

Sedum Rubrotinctum

Sedum Rubrotinctum

Sedum rubrotinctum’s bijnaam van “Jelly Bean Plant” is een nauwkeurige beschrijving van zijn uiterlijk. Gasten denken misschien dat je jelly bean-snoepjes in je huis of buitentuin kweekt. Deze charmante, verleidelijke vetplant heeft dikke, dikke bladeren met heldere, glanzend rode uiteinden die de plant zijn suikerzoete, enigszins taaie textuur geven. Zorg ervoor dat de Jelly Bean Plant wordt gekweekt in een gebied dat elke dag veel helder ochtendzonlicht krijgt om de aantrekkelijke, stralende roodgekleurde uiteinden te produceren.

Echeveria Lola

Echeveria Lola

Echeveria Lola is het tegenovergestelde van de vetplanten in deze lijst. In plaats van heldere, levendige kleuren te bieden die een bepaald volume aan een gebied geven, ligt de schoonheid van Echeveria lola in de ingetogen, ingetogen, maar sublieme combinaties van pasteltinten blauw, roze, groen en paars. De succulent geeft een delicate allure en charme aan je huis of tuin. Gehuisvest in een kleine, keramische of terracotta pot, zal Echeveria lola zeker een gespreksonderwerp zijn voor uw gasten.

Hoe zorg je voor je kleurrijke vetplanten?

Vetplanten kunnen een tweedeling worden voor veel plantenhobbyisten. Ze zijn boeiend, charmant en zorgen voor opwinding in je tuin, maar vetplanten kunnen ook saai zijn omdat deze duurzame planten heel weinig verzorging en onderhoud vergen.

U hoeft maar een paar dingen te onthouden om uw vetplanten gezond en mooi te houden.

Bovenaan de lijst staat om te voorkomen dat je je plant te veel water geeft. Overwatering is de belangrijkste doodsoorzaak van vetplanten. Door de grond water te geven terwijl deze nog nat aanvoelt, worden de wortels ondergedompeld in water en ontstaat er wortelrot.

In de zomer kun je de grond om de 7 tot 10 dagen water geven, maar steek voor de zekerheid een stok in de grond. Als het uiteinde droog aanvoelt, ga je gang en geef je de grond water.

Plant uw vetplant in een gebied dat elke dag 4 tot 6 uur gedeeltelijk tot volle zon krijgt. Zoals je hebt gelezen, groeien sommige vetplanten in dit artikel beter bij blootstelling aan de volle zon. Zet de succulent nooit onder de hitte van de middagzon. Anders zullen de bladeren verbranden.

Gebruik ten slotte zandgrond om uw vetplanten te laten groeien. Voeg andere ingrediënten toe zoals lavasteen, puimsteen en kiezelstenen om de drainagekwaliteit te verbeteren en de grond sneller te laten uitdrogen.

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2022 door Sofia Lara

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ananas-plant.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart