10 veelvoorkomende problemen en vragen beantwoord!

Sommige van de links in dit bericht kunnen zijn: gelieerde links.

Je kunt het kleurrijke blad van Caladiums niet verslaan, of je ze nu binnen, buiten, in de grond of in potten kweekt! En er is geen gebrek aan vragen en caladiumproblemen van mijn lezers. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vragen en problemen die mensen vaak hebben met Caladiums (samen met gedetailleerde antwoorden.)

caladium-problemen

Caladiums zijn inheems in Midden- en Zuid-Amerika en groeien in tropische bosbodems, rivieroevers en andere vochtige locaties. Ze zullen seizoensgebonden inactief worden en groeien uit bolachtige knollen.

Ze houden van warme, vochtige groeiomstandigheden en hebben een gelijkmatig vochtige potgrond of potgrond nodig terwijl ze actief groeien.

CALADIUM PROBLEMEN EN VRAGEN … BEANTWOORD!

1. Ik heb mijn Caladium-bollen geplant, maar mijn planten staan ​​niet vol. Waarom?

De kwaliteit van Caladium-knollen varieert enorm wanneer je ze koopt, dus als je het kunt betalen, koop dan de hoogste kwaliteit die je kunt. Sta me toe het uit te leggen.

Goede Caladium-telers zullen knollen van topkwaliteit produceren die groeikrachtig en groot zijn. Ze worden beoordeeld op grootte (de jumbo-maat is de grootste, gevolgd door #1, #2 en #3). Grote knollen hebben normaal gesproken meerdere “ogen” of groeipunten, terwijl knollen van inferieure kwaliteit er vaak maar één hebben.

Plantenbedrijven zoals Proven Winners “de-eye” het dominante oog op de knollen, en dit resulteert in de vorming van meerdere andere spruiten, wat resulteert in een bossigere plant! Het loont echt om te beginnen met knollen van hoge kwaliteit.

2. Hoe plant je Caladiumbollen?

Het maakt uit welk uiteinde omhoog is! Bekijk mijn blog over het planten van Caladium-bollen om te leren hoe je je planten het beste kunt planten en verzorgen, samen met details over hoe je ze kunt overwinteren.

3. Zijn Caladiums eenjarige of vaste planten?

Caladiums zijn tropische vaste planten en groeien in Midden- en Zuid-Amerika. Ze ervaren een droog en nat seizoen en zullen tijdens het droge seizoen inactief zijn.

Veel mensen die in koude klimaten leven, behandelen deze vaak als eenjarige planten en laten ze gewoon doodgaan als het koud wordt. Maar je kunt ze in een slapende staat bewaren en ze weer laten groeien om ze van jaar tot jaar te behouden.

Als je in de zones 9 of 10 of warmer woont, zullen deze het hele jaar door buiten groeien.

4. Wat moet ik doen met mijn Caladium-bloemen?

Ja, Caladiums bloeien en ze hebben de typische aroid-achtige bloeiwijze. Hier is hoe ze eruit zien. (Ze kunnen er iets anders uitzien, afhankelijk van uw specifieke plant, maar ze lijken over het algemeen erg op elkaar.)

caladium-problemen-bloem-cut-off
Een bloeiwijze op mijn Heart to Heart ‘Burning Heart’ Caladium

Telkens wanneer ik mijn Caladiums zie bloeien, ga ik door en knip ze af. Waarom? Door de bloeiwijze te laten groeien, wordt de energie van die plant weggenomen die hij zou kunnen gebruiken om meer blad te laten groeien en ook meer bladeren te produceren.

En niemand kweekt deze planten echt voor de bloemen toch? Je kunt ze dus het beste afknippen.

5. Moet ik mijn Caladiums in de volle grond of in een pot planten?

Het is echt persoonlijke voorkeur en je kunt zeker beide doen, maar hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Caladiums houden van een lichte, goed doorlatende, vochtige grond. Als je grond in de grond zware klei is, zullen ze het niet leuk vinden. Dus je hebt op dit moment twee opties als je je Caladiums in de grond wilt laten groeien:

  • Pas uw grond aan met veel organisch materiaal (compost of ander organisch materiaal). Het zal de bodem onmiddellijk verbeteren, en na verloop van tijd zelfs nog meer als je elk jaar organisch materiaal blijft toevoegen.
  • Als je je grond niet wilt aanpassen, kun je je Caladiums in een pot planten en ze in de grond laten zinken zodat ze in de grond lijken te groeien, maar je krijgt het voordeel van betere grond in je pot.

Of je kunt ze natuurlijk gewoon in containers laten groeien. Je krijgt mooiere planten omdat je controle hebt over de potmix die je gebruikt.

Ik gebruik graag een universele potmix (zoals Miracle Gro of Espoma) waaraan ik wat perliet heb toegevoegd om het een beetje op te pluizen.

6. Hoeveel zon heeft een Caladium nodig?

Dit is een beladen vraag, want het hangt ervan af of je ze binnen of buiten kweekt en hoe je klimaat is.

De meeste mensen beschouwen Caladiums als schaduwplanten, en ze kunnen zeker in de schaduw groeien, maar sta me toe het nader toe te lichten.

Als je deze binnen kweekt, kun je ze het beste een zonnig raam geven. Voor degenen onder jullie die mijn boek hebben gelezen, Houseplant Warrior: 7 sleutels tot het ontrafelen van de mysteries van de verzorging van kamerplantenweet je dat er binnen niet zoveel licht is als je zou denken.

En direct zonlicht binnenshuis is aanzienlijk minder intens dan direct zonlicht buitenshuis, dus geef je Caladiums je zonnigste raam binnenshuis.

Buiten, als je vrij ver in het noorden woont zoals ik, is wat directe zon ook geweldig voor Caladiums! Als u in een deel van het land woont met echt sterke zon en hoge temperaturen, wilt u de uwe misschien in de schaduw plaatsen, of in een gebied met alleen ochtendzon.

Waar je ook woont, de meeste Caladiums kunnen gemakkelijk 4-6 uur directe zon buiten hebben.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele soorten Caladiums die zijn ontwikkeld om het goed te doen in de zon, zoals Heart to Heart ‘Burning Heart’.

Ik laat de plant op de foto hierboven groeien op mijn veranda in Ohio, die enkele uren zon krijgt, van de middag tot de middag.

Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten die aangeven of uw Caladium te veel directe zon krijgt. Mogelijk ziet u kleine gaatjes met bruine randen in het gebladerte. Als je dit ziet, verplaats je je plant naar een schaduwrijkere plek.

7. Waarom groeit mijn Caladium niet?

Dit kan verschillende redenen hebben. Een factor die de groei aanzienlijk beïnvloedt, is de temperatuur. Deze planten zullen mopperen bij koele temperaturen. Houd uw planten op 60 ° F of warmer voor de beste groei.

Als je probeert om je Caladiums te vroeg naar buiten te verplaatsen als de temperaturen te koud zijn, kan dit je planten belemmeren. Weersta de verleiding!

Een andere reden kan zijn dat je je potgrond of potgrond te droog houdt, vooral als je planten zich beginnen te vestigen. Ze hebben een goede drainage nodig, maar laat je planten nooit helemaal droog worden. Laat de bovenste centimeter of zo uitdrogen voordat je water geeft als je je planten in potten hebt staan.

caladium-problemen-clown-rond

Als je je Caladiums binnen kweekt, is licht altijd een uitdaging. Dit zijn geen goede planten om ver van een weduwe te plaatsen. Licht is nummer 1 als het gaat om het kweken van planten, dus vergeet dit niet als je deze planten binnen kweekt.

Geef je caladiums binnen het zonnigste raam dat je hebt.

8. Ik denk dat ik alles goed doe, maar mijn Caladiums sterven uit!

Als je je planten binnen in potten hebt gekweekt, of als je ze buiten in potten hebt staan ​​en ze naar binnen hebt verplaatst voordat het te koud werd, kan dit gewoon betekenen dat je plant zijn natuurlijke rustperiode ingaat!

Tegen de tijd dat de herfst begint, merk je misschien dat je bladeren beginnen in te storten en om te vallen, ondanks goede zorg. Dit geeft aan dat u uw plant in zijn natuurlijke rustperiode moet laten komen.

Stop volledig met water geven, laat al het gebladerte afsterven en bewaar de pot vervolgens gedurende 1-2 maanden in een donkere ruimte die boven de 60 ° F blijft.

Op dat moment kunt u weer water geven en uw plant terugzetten in een zonnig raam. Je kunt deze tijd ook gebruiken om de knollen te verdelen als je dat wilt.

9. Waarom buigen mijn Caladium-stelen?

Als je niet in de buurt bent van het moment waarop je planten in rust zouden moeten gaan, en je bladstelen (“stengels”) buigen en krommen, is een deel hiervan volkomen natuurlijk! Vooral als het met slechts een of twee bladeren gebeurt.

Maar als je je potgrond of potgrond volledig hebt laten uitdrogen, zal dit ertoe leiden dat veel bladstelen kromtrekken en buigen. Streef naar een gelijkmatig vochtige potgrond.

Hetzelfde kan gebeuren als je je potmix te lang nat hebt gehouden en last hebt van wortelrot, vooral als je plant in het water staat en slecht wordt afgevoerd.

caladium-problemen-clown-rond

10. Waarom krijgen mijn Caladiums gele bladeren?

Gele bladeren kunnen verschillende oorzaken hebben, maar meestal worden ze veroorzaakt door te droge grond of zelfs te lang nat gehouden grond. Tenzij je caladium natuurlijk klaar is om de rustperiode in te gaan… in dat geval is er niets aan de hand!

Ik hoop dat je genoten hebt van dit bericht over Caladium-problemen. Heb je Caladiums? Laat je opmerking beneden achter. Ik hoor het graag!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ananas-plant.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart